A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Безоплатна правова допомога

Що робити, якщо "швидкий" кредит перетворився на пастку

В умовах низьких заробітних плат, пенсій, соціальних виплат, а в додачу затяжного карантину мільйони українців знаходять вихід у вирішенні своїх матеріальних проблем за допомогою онлайн-кредитів. А чому б і ні? Швидко, зручно, мінімум інформації, під 0% – і гроші вже на картці! Тим паче, засоби масової інформації рясніють рекламою про переваги таких кредитів.

11:45:29 10.08.2021

З кривдника стягнуто матеріальну шкоду в розмірі 9428, 95 грн. та 100000,00 грн. моральної шкоди на користь постраждалої від вчинення домашнього насильства

У продовження історії пані Марини, яка протягом тривалого часу потерпала від домашнього насильства, вчиненого відносно неї колишнім чоловіком. На видачі обмежувального припису її боротьба не завершилася. Початок історії за посиланням: https://www.legalaid.gov.ua/publikatsiyi/100925/.

15:07:21 23.07.2021

Яку відповідальність нестиме споживач при несплаті за житлово-комунальні послуги

Погодьтесь, вода в крані впродовж доби, можливість приготувати їжу на газу, світло, електрика, теплі батареї взимку − це все так увійшло в наше життя, що без цих послуг ми вже не уявляємо наш побут. Кожен українець − споживач житлово-комунальних послуг. Тож отримуючи ці послуги, ми маємо не забувати і про обов’язок вчасно за них сплачувати.

15:06:45 23.07.2021

Пoрядoк здійcнення перевірки відпoвіднocті нaбувaчa aбo влacникa земельнoї ділянки cільcькoгocпoдaрcькoгo признaчення

Відкриття ринку землі дoзвoлилo грoмaдянaм вільнo купувaти тa прoдaвaти землі cільcькoгocпoдaрcькoгo признaчення, які нaлежaть їм нa прaві привaтнoї влacнocті. Тoму вaжливим acпектoм під час відчуження тa нaбуття земельнoї ділянки є здійcнення перевірки відпoвіднocті нaбувaчa aбo влacникa земельнoї ділянки cільcькoгocпoдaрcькoгo признaчення. Прo пoрядoк проведення перевірки рoз’яcнює нaчaльниця відділу прaвoпрocвітництвa тa нaдaння безoплaтнoї прaвoвoї дoпoмoги Крoпивницькoгo міcцевoгo центру з нaдaння безoплaтнoї втoриннoї прaвoвoї дoпoмoги Нaтaлія Цуцмaн.

15:03:40 23.07.2021

Аліменти на утримання дружини

Марина та Сергій одружилися у жовтні 2020 року, коли жінка була на останніх місяцях вагітності. Вже у грудні у них народилася донька. І з цього часу їхня сім’я фактично перестала існувати.

09:31:33 21.07.2021

Зареєструвати місце проживання дитини

Здійснити реєстрацію місця проживання дитини без згоди батька – можливо! У цьому на власному досвіді переконалася мешканка міста Кропивницького.

09:30:20 21.07.2021

Нарада працівників органів пробації та державної виконавчої служби

                 На початку липня 2021 року на базі Устинівського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) було проведено робочу зустріч старшого інспектора Устинівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області Тамари Коцюр з виконуючим обов’язки  начальника відділу виконавчої служби Олександром Бурею.

15:37:15 06.07.2021

Правила паркування транспортних засобів. Що робити, коли сусіди паркують авто на дитячому майданчику

У сучасному місті, де кількість автомобілів стрімко зростає, проблему дефіциту паркомісць відчувають не тільки власники «залізних коней», а й інші мешканці населених пунктів. Авто на газоні, клумбі чи посеред тротуару – звична картина для багатьох мешканців багатоповерхівок. Адже деякі водії не бажають поступатися власним комфортом, попри незручності, які створюють пішоходам та іншим автомобілістам. Про правила паркування транспортних засобів та порядок дій у випадку, коли сусіди залишають авто на дитячому майданчику можна ознайомитись тут.

15:16:24 05.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь