A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Відділ земельних відносин та агропромислового розвитку

Декларування доходів громадян – 2022

       Відповідно до норм Податкового кодексу України, подавати податкові декларації про майновий стан і доходи необхідно і одноосібникам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи. Запрошуємо всіх одноосібників та орендарів земельних ділянок подати декларації.

16:33:49 09.02.2022

Уряд затвердив Правила розроблення робочих проектів землеустрою

2 лютого 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Правил розроблення робочих проектів землеустрою», розроблену Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру на виконання Закону України від 28 квітня 2021 року № 1423-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».

16:32:48 09.02.2022

Річна орендна плата за користування землями сільгосппризначення комунальної власності зросла у 7 разів

У Кіровоградській області за результатами земельних торгів в системі ProZorro річна орендна плата за користування землями сільгосппризначення комунальної власності зросла у сім разів.

13:39:57 31.01.2022

Нові редакції 120 статті земельного кодексу: чи не буде колізії

28.10.2021 року до статті 120 ЗКУ внесено чергові за цей рік зміни щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об’єкта нерухомості. З 01 січня 2022 року нас чекає “нова порція” законодавчих змін (в редакції Закону України № 1720-ІХ).

16:39:41 26.01.2022

Громади зможуть здавати в оренду невитребувані земельні ділянки

Передавати в оренду нерозподілені земельні ділянки/невитребувані паї мають право виключно сільські, селищні, міські ради, на території яких розташована така земля, відповідно до ст.13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власниками земельних ділянок (паїв)».

15:27:38 24.01.2022

На що слід звернути увагу при укладенні договору оренди землі?

Оренда землі в деяких моментах є проблемною, але дуже актуальною на сьогоднішній час. Так, законодавством передбачено, що договір оренди укладається в письмовій формі. І це є обов’язковою умовою. А в разі її недодержання — договір буде вважатися нікчемним. Крім того, відповідно до ст. 14 ЗУ «Про оренду землі», даний договір може посвідчуватися нотаріально, і в цьому разі витрати будуть покладатися на ініціатора. Нотаріально засвідчений договір звичайно ж має переваги. Однак, важливо не плутати та помилково вважати, що особа набуває право оренди земельної ділянки з моменту посвідчення договору нотаріусом, оскільки воно виникне тільки після державної реєстрації такого права. Перед проведенням державної реєстрації оренди земельної ділянки до реєстраційної служби необхідно подати заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень. Державна реєстрація права оренди земельної ділянки проводиться в п’ятиденний строк з дня надходження такої заяви. Інколи неуважність стає причиною помилок. Тому головною запорукою правильно складеного договору є детальне опрацювання кожного пункту договору оренди земельної ділянки. При тому в умовах договору обов’язково слід вказати, що ризик випадкового знищення або пошкодження об’єкта оренди несе саме орендодавець. Перед укладенням договору оренди також слід витребувати пакет документів, що підтверджують право власності орендодавця на земельну ділянку, а саме: свідоцтво про право власності на нерухоме майно; свідоцтво про право на спадщину; судове рішення, що набрало законної сили, щодо набуття чи зміни права власності на земельну ділянку; витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або Державного земельного кадастру про реєстрацію права власності

11:34:14 19.01.2022

Нова методика нормативної грошової оцінки земель: ключові зміни

10 листопада 2021 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2021 р. №1147 « Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок», якою затверджено Методику нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

11:39:06 12.01.2022

Екологічний проект «Фацелія»

Екологічний Рух «Зелене Сонце» та Національний Ботанічний Сад ім. М.М. Гришка НАН України приділяє особливу увагу існуючій проблемі, безпосередньо пов’язаній з галуззю сільськогосподарського виробництва.

13:55:02 23.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь