A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Публічна інформація

Компенсація за пошкоджене чи знищене нерухоме майно громадянина не оподатковується

Головне управління ДПС в Кіровоградській  області звертає увагу , що не оподатковується дохід громадянина, отриманий як компенсація за пошкоджене чи знищене нерухоме майно відповідно до Закону № 2923-IX «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України» (далі – Закон № 2923).

10:20:35 08.12.2023

Чи включаються до складу податкової знижки платника ПДФО суми коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків у період воєнного стану неприбутковим організаціям?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, що відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від        02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених ПКУ.

10:19:25 08.12.2023

Подбайте своєчасно про обмін ID-картки

Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області нагадує своєчасно оформити або здійснити обмін паспорта громадянина України у формі ID-картки.

10:23:45 07.12.2023

Цільові програми, які пропонує Державна служба зайнятості учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

Ваучер для підтримання конкурентоспроможності шляхом: перепідготовки за робітничою професією; підготовки за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовки на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня вищої освіти); спеціалізації та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями  (перелік містить понад 120 позицій)

13:03:56 01.12.2023

Ти як? Безкоштовна та цілодобова допомога для ветеранів та їхніх родин

Гаряча лінія кризової підтримки — це безкоштовна та цілодобова допомога для ветеранів, їхніх родин та постраждалих від наслідків війни. За вказаним номером отримати консультацію психологів можуть:

09:29:22 01.12.2023

Допомога по безробіттю ВПО: у якому розмірі призначається за відсутності належної інформації про страховий стаж?

Питання призначення допомоги по безробіттю врегульовані нормами Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”. Одним із ключових моментів при її призначенні є наявність відповідних документів та даних у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

09:28:45 01.12.2023

Які різновиди податків враховуються в рахунок сплати мікрогранту?

Пунктом 20 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022року №738 (далі – Порядок), визначено, що, у разі коли отримувачем мікрогранту протягом трирічного строку реалізації підприємницького проєкту сплачено податки та збори, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за працівників, працевлаштованих на умовах Порядку, у сумі, що є меншою, ніж отриманий мікрогрант, різниця між сумою мікрогранту та сплаченими податками і зборами, єдиним внеском за працевлаштованих працівників повертається отримувачем не пізніше останнього робочого дня місяця, в якому спливає трирічний строк реалізації проєкту.

09:27:45 01.12.2023

Які вимоги щодо створення нових робочих місць передбачені грантовою програмою для переробних підприємств?

Обов’язковою умовою договору гранту є створення робочих місць та працевлаштування на них громадян в кількості, визначеній додатком до Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року№739 (пункт 20 Порядку).

09:25:39 01.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь