A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Публічна інформація

Чи включаються до складу податкової знижки платника ПДФО суми коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків у період воєнного стану неприбутковим організаціям?

Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, що відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від        02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених ПКУ.

11:08:58 24.11.2023

315 позитивних рішень та майже 700 нових робочих місць: ухвалено чергові рішення по грантам

Ухвалено чергові рішення за урядовою програмою «Власна справа», які подавали заяви на отримання мікрогрантів у період з 9 по 22 жовтня поточного року з урахуванням доопрацьованих заяв, поданих у попередні періоди.

10:14:23 20.11.2023

«єРобота» надихає на нові звершення: «Ситна Тареля» – новий заклад у серці Кропивницького

Кропивничанка Ольга Пашолок розпочала свою діяльність із приготування страв для продажу ще у 2016 році, коли разом із чоловіком перетворили орендоване приміщення у промисловій зоні міста на кухонний цех. Водночас зі збільшенням замовлень «їжі на виніс» збільшувались і обсяги роботи. Тож, Ольга Віталіївна приймає рішення зареєструватися як фізична особа-підприємець та наймає на роботу кухарів. Згодом ця справа активно розвивається, і так створюється кейтерингова компанія «Майстерня смаку».

10:13:27 20.11.2023

Який розмір допомоги по безробіттю призначається гіг-спеціалісту після припинення контракту?

Гіг-спеціалісти юридичних осіб, які перебувають у статусі резидента Дія Сіті згідно із Законом України"Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", після припинення гіг-контракту мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі. У такому ж розмірі призначається допомога працівникам цих юридичних осіб після звільнення з роботи. Це врегульовано частиною 3 статті 22 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”.

10:09:08 20.11.2023

Чи буде включено період отримання допомоги по частковому безробіттю під час карантину до страхового стажу під час призначення пенсії?

Так, буде, адже період, протягом якого особа, яка підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття отримувала, у тому числі, допомогу по частковому безробіттю на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, включається до страхового стажу. Це врегульовано статтею 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” . Процедурні питання такого включення стажу врегульовані Порядком внесення до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування інформації про осіб, які отримували допомогу по частковому безробіттю відповідно до Закону України “Про зайнятість населення”. Цей Порядок затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2023 року № 1067 (набрала чинності 17 жовтня 2023 року). Пунктом третім її визначено, що до 31 грудня 2023 року буде внесена відповідна інформація до реєстру щодо осіб, які отримували допомогу за період з 1 березня 2020 року.  Постанова Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2023 року № 1067 за посиланням http://surl.li/mgvwg Все про допомогу по частковому безробіттю http://surl.li/crffc Є питання? Контакти тут http://surl.li/eghis  

10:06:14 20.11.2023

Яким чином роботодавець підтверджує інформацію про відсутність податкового боргу в процесі отримання компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю?

У пункті 7 Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня                      2023 року № 893, викладені підстави, коли така компенсація не надається. До них належать, зокрема, підстави коли роботодавець має заборгованість/податковий борг з податків, зборів та інших платежів до державного і місцевого бюджетів понад шість місяців, що передують 01 числу місяця, у якому подана заява.

10:03:31 20.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь