A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Відділ соціального захисту та охорони здоров‘я населення

Щодо безоплатного придбання ліків за рецептами лікарів

Відповідно до статті 20 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» громадяни, постраждалі від наслідків аварії на ЧАЕС 1,2 та 3 категорії мають право на безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів.

13:04:19 21.06.2023

19 червня - Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту

Дата 19 червня була обрана невипадково. Саме у цей день 2008 року Рада Безпеки ООН ухвалила Резолюцію 1820, яка стала одним із перших ґрунтовних політичних документів, спрямованих на подолання та відвернення сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

08:23:19 19.06.2023

ОГОЛОШЕННЯ

Устинівська селищна рада запрошує долучитися ветеранів до онлайн -опитування шляхом заповнення онлайн - форми щодо проведення  аналізу  та потреб ветеранів за посиланням:

17:00:59 12.06.2023

Держава запустила програму єОздоровлення: гроші на відпочинок і оздоровлення дітей будуть надаватись батькам за принципом «гроші ходять за дитиною»

У Міжнародний день захисту дітей, 1 червня, запущено експериментальний проект для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, – «Монетизація дитячого оздоровлення за принципом «гроші ходять за дитиною».

16:13:30 05.06.2023

Сьогодні відзначається Міжнародний день медичної сестри

Складно уявити собі нашу медицину без медичних сестер. Це одна з найгуманніших професій нашого часу, так як життя людини, її здоров’я – головні цінності для кожного. Саме вони виконують усі призначення лікаря, їх небайдуже слово відіграє чималу роль у процесі видужання хворого.

08:12:57 12.05.2023

Про передачу повноважень щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам, які здійснюють догляд на непрофесійній та професійній основі

Міністерством соціальної політики України було прийнято рішення щодо передачі повноважень з призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній та професійній основі до виконавчих органів сільських, селищних, міських територіальних громад.

13:02:08 05.05.2023

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ПРАВА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

5 травня відзначається Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю — людей, які, як ніхто, потребують підтримки оточуючих. Люди з інвалідністю є повноцінними членами суспільства. Жахливим фактом є те, що часто їх права порушуються більше, ніж права інших людей. І ми не маємо права залишити це без уваги, адже демократичне суспільство не сприймає дискримінації за будь-якими ознаками.

08:06:55 05.05.2023

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Вже 37 років Україна і весь світ 26 квітня згадує Чорнобильську катастрофу. У цей день, у 1986 році, на Чорнобильській атомній електростанції сталися два вибухи та пожежа, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі у 1945 році. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. Ця катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Дана аварія призвела до непоправних медичних, економічних, соціальних та гуманітарних наслідків. Мільйони гектарів, забруднених радіацією земель, лісів та водойм, втрата здоров’я сотень тисяч людей, чисельні людські жертви та зруйновані долі. Загалом із зони навколо станції виїхало майже чверть мільйона людей. Десятки населених пунктів назавжди зникли з карти України.

08:01:03 26.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь